Cum putem obtine conditiile de mediu optime dezvoltarii unor culturi de plante de calitate in solar sau sera?

Psihrometre - Termohigrometre sera cu releu [8762]

Fie ca este un solar, o sera de sticla sau o sera policarbonat, fie ca este o sera de legume, o sera de puieti sau o sera de alte plante, exista, in afara de lumina, trei elemente decisive pentru obtinerea recoltei dorite: temperatura, umiditatea relativa si nivelul de dioxid de carbon.

Desigur, fiecare tip de cultura are necesitati specifice de temperatura si umiditate, nu numai in functie de tip ci si in functie de ciclul de viata si de faza in care se afla planta respectiva: germinare, crestere, dezvoltare, regenerare, reproducere sau fructificare.

Aceste conditii sunt, cu siguranta, cunoscute de catre fiecare proprietar de sera sau solar iar pastrarea acestor conditii ale mediului ambiant, vitale pentru planta, se poate face prin mai multe metode: unele bazate pe experienta, iar altele, mai precise, bazate pe masuratori exacte.

Masuratorile exacte sunt foarte importante, pentru ca, in functie de rezultatul lor, se pot face reglajele necesare si corecte de temperatura si umiditate.

Unul dintre cele mai potrivite aparate de monitorizare de temperatura si umiditate este termohigrometrul a carui descriere o gasiti aici:

PSIHROMETRU – TERMOHIGROMETRU SERA CU RELEU [8762].

Acest termohigrometru foloseste un principiu inovator de masurare a umiditatii fara senzor de umiditate. Lipsa senzorului de umiditate constituie un avantaj prin faptul ca termohigrometrul nu este sensibil la praf, condensarea apei, pesticide sau alte spray-uri fertilizatoare. Astfel, umiditatea se determina pe baza masurarii temperaturii de la doi senzori precisi de temperatura pentru temperatura uscata, respectiv umeda. Pentru o mai buna precizie in masurarea temperaturii, inregistratorul include un ventilator. Desigur, nu este necesara calibrarea pentru umiditate. Modelul include si un releu pentru controlul sistemului de ventilatie la depasirea unui prag setabil de umiditate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *