Termodiagrama

Termodiagrama ieftina reducere

Ce este Termodiagrama

Daca se intampla sa aveti vreo legatura, de orice fel, cu transportul rutier de marfa, cu siguranta ati auzit de termodiagrama

Desi nu gasiti acest cuvant in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane (termodiagrama, el are un inteles usor de dedus, obtinut din asocierea a doua cuvinte cu sens cunoscut: termo si diagrama

Termo inseamna referitor la temperatura iar diagrama inseamna o reprezentare grafica schematica a unei corelatii intre marimi sau o linie lasata pe o hartie de un aparat inregistrator, care reprezintă modul de desfasurare a unor fenomene

Putem deduce deci ca o termodiagrama este o reprezentare grafica, tiparita pe hartie, a modificarii in timp a temperaturii din spatiul in care este depozitata marfa pe durata unui transport sau pe durata depozitarii, facuta de catre un aparat inregistrator. 

Prin simplificare, reprezentarea grafica tiparita pe hartie (termodiagrama) a dat si numele aparatului sau instrumentului care face asta.

Ca urmare, printre cunoscatorii in domeniul transporturilor, termodiagrama de care aveti nevoie pentru monitorizarea conditiilor de transport este, de fapt, un inregistrator de temperatura cu imprimanta, sau un inregistrator cu imprimanta termica, care poate fi atat pentru temperatura cat si pentru umiditate.

Acelasi sens cu termodiagrama il are si termograma.

Termograma este, de fapt, termenul corect, intalnit in ghidurile oficiale pentru autorizarea transporturilor, pentru dovada tiparita pe care trebuie sa o aveti si sa o puteti arata in timpul sau la sfarsitul unui transport.  

Definitia pentru termograma este diagrama a temperaturii obtinuta pe termograf

La fel ca si termograma, cuvantul termograf este invechit si nu se mai foloseste in zilele noastre, pentru ca termograf-ul era un termometru prevazut cu un mecanism care inregistreaza grafic variatiile de temperatura (din dex termograf). 

Termograf
Termograf

Deci termograful a fost inlocuit de termodiagrama. Iar termodiagrama este aparatul care inregistreaza si tipareste, de care aveti nevoie cand faceti orice tip de transport sensibil la temperatura.

La noi gasiti cele mai multe tipuri de termodiagrame, la cele mai corecte si bune preturi de pe piata: termodiagrame, inregistratoare de temperatura cu imprimanta termica

Indiferent de produsul pe care il alegeti, noi va oferim consultanta si asistenta gratuita pe toata durata utilizarii acestuia.  

Nota referitoare la termodiagrama in Europa:

Pentru cei care fac transporturi internationale, mare atentie ca traducerea in engleza pentru termodiagrama nu este „thermodiagram” cum nu este nici „thermograf” pentru termograf. Le veti intalni totusi pe site-uri ale tarilor din federatia balcanica care doresc sa acceada in Europa, insa aceste cuvinte nu exista in limba engleza si ar fi ca traducerea in franceza a coanei Chirita – boieroaica inculta care se credea eleganta si educata, din comediile lui Vasile Alecsandri pentru furculita sau friptura: „furculision” si „fripturision”.

Pentru termodiagrama, in limba engleza, se folosesc data logger with printer, temperature datalogger with printer sau temperature recorder with printer.